Yönetici / 2018-06-26

Kırmızı şarap 
Halınızın üzerine kırmızı şarap döküldüyse telaşa kapılmayın. Soda içerisine dökeceğiniz karbonat, şarap lekesi için harikalar yaratıyor. Çok fazla yorulmanıza gerek yok. Öncelikle ilk nemini almak için kuru bir bezi lekenin üzerine bastırın. Daha sonra üzerine lekenin boyutu kadar karbonat eklediğiniz sodayı dökün 15-ila 25 dakika arası bekletin. Bu işlem lekenin asit ile kabarmasını sağlayacaktır. En son nemli bir süngerle bölgeyi silmeniz yeterli olacaktır.

Kahve lekesi 
Kahve lekesinin baş düşmanı yumurta sarısıdır. Ilık su içerisine bir yumurta sarısını döküp iyice karıştırın. Onu lekenin üstüne sürüp bir iki dakika bekledikten sonra durulama suyu ile silin. Lekenin ortadan kaybolduğunu göreceksiniz.

Kan lekesi 
Muhtemelen kan lekesi gün içerisinde rastlayabileceğiniz en inatçı sorunlardan biridir. Soğuk suyun üzerine bol miktarda tuzu dökün. Daha sonra bu karışımı lekenin bulunduğu noktaya dökerek üstte kalan tuz ile ovalayın. Bu işlemi bir-iki dakika sürdürdükten sabunla yıkayıp durulayın.

Ruj lekesi 
Ağır lekeler sınıfına giren ruj için yapılacak en iyi yöntem kabartma tozudur. Ruj lekesi olmuş giysinizi kabartma tozu ile birikte yıkarsanız sorun ortadan kalkacaktır. Hatta bazı kaynaklara göre saç spreyi de ruj lekesine iyi gelen ürünlerden biridir.

Yağ lekesi 
Önemli bir günde koltuğa dökülen bir yağ lekesi uğraşmak isteyeceğiniz son şey olmalı. Telaşlanmanıza gerek yok. Kabartma tozu ve suyu karıştırarak yumuşak bir hamur kıvamına getirin. Lekenin bulunduğu yere sürüp biraz bekleyin. Duruladığınızda lekenin kaybolduğunu göreceksiniz.

Su lekeleri 
Ağaç yüzeylerde suyun bıraktığı izlerden kurtulmak için nemli bir beze mayonezi iyice yedirin. Lekelerin bulunduğu yerleri hafifçe ovalayın. Bu izlerden kurtulduğu için sehpanız size teşekkür edecektir.

Hali ve döşeme temizliği 
Pahalı bir halı temizleyicisi almak yerine halınıza mısır unu serpin ve ovalayın. Kirler anında yüzeye çıkacaktır. Ekstra temizlik için halı şampuanı ve soda da kullanabilirsiniz.