Yönetici / 2018-06-26

 Laundry Beyaz olarak hayatınızı kolaylaştıracak keyifli ve yararlı paylaşımlar yapmaya devam ediyoruz. Bu kez de evde çamaşır yıkarken işinize yarayacak ipuçlarıyla yanınızdayız.

Kirli çamaşırlar çoğu zaman yetişebileceğinizden daha hızlı bir şekilde birikmeye başlar. Sepet sepet çamaşır yıkayıp, tam ‘oh kurtuldum’ dersiniz, ama bir taraftan yeni kirliler birikmeye devam eder. Çamaşır işi hiç bitmeyecek gibi görünen ve devam edip duran bir iştir. Peki, bu hiç bitmeyen işten daha az yorularak kurtulmanın yolu nedir?

İşte size çamaşır işleriniz için faydalı olabilecek bazı ipuçları:

- Koyularınızı, açıklarınızı, narinlerinizi vaktinden önce ayırın.

- Çocuklara kirli çamaşırlarını doğru çamaşır sepetlerine atmayı öğretin (Eğer farklı çamaşırlar için birkaç tane çamaşır sepetiniz yoksa edinseniz iyi olur.)

- Beyazları ve renklileri, ağır malzemeliler ile hafif kumaşlıları sınıflandırmak size önemli bir vakit kazandıracaktır.

- Çamaşır işlerine ayırdığınız zamanı yarı yarıya azaltmanın yolu giysileriniz için farklı sepetler ayarlamaktır. Bu özellikle kalabalık aileler için çok işe yarar bir yöntemdir.

- Koyu ve açık renkli çamaşırlarını ayırmayı çoğunuz biliyorsunuz ancak bizim görevimiz yine de bilmeyenler için hatırlatmak. Benzer renklileri birlikte yıkamamızın sebebi koyu renklilerin boyalarını salabileceğinden dolayı açık renkli çamaşırlarınıza bu boyalarla zarar verme ihtimalidir.

- Su sıcaklığına dikkat edin. Renklerinin bozulmaması için koyu renkli giysilerinizi daha soğuk suyla yıkamak daha iyidir. Açık renklileri ise ılık veya sıcak suyla yıkamak gerekir ki böylece sabun ve deterjan kalıntılarından tamamen arınır ve aşınmış gibi görünmekten kurtulurlar.

- Bazı deterjanların giysileri tamamen temizleyebilmek için ılık suyla kullanılmaları gerekmektedir. Eğer deterjanın üzerinde sadece ılık veya sıcak suyla kullanılması gerektiği gibi bir uyarı varsa soğuk suyla yıkama yapmayın.

- Doğru miktarda çamaşır deterjanı kullanın.

- Deterjan kutularının üzerindeki uyarı ve yönergeler bir sebebi vardır. Deterjan kullanım miktarları markadan markaya bir hayli değişebiliyor.

- Çok fazla deterjan kullanmak da iyi değildir, çünkü sabun tortuları tamamen durulanmaz ve zaman içinde bu tortular çamaşırlarınıza aşınmış bir görüntü verir.

- Çamaşırlarınız için öncelik sırası belirleyin; daha az olan giysileri daha önce yıkamak işlerin sıkışmasını önleyecektir.